Живата легенда на тениса Рафаел Надал даде положителна информация относно евентуалното си завръщане в голямата игра през 2024 година.

Испанецът поднови тренировки преди няколко седмици след поредна операция, но каза, че вече е сигурен, че ще играе отново.

За последно Рафа бе на корта на Australian Open през януари, а оттогава работи по дълго възстановяване и един финален епизод от кариерата си.

"Добре съм, тренирам и съм щастлив. Намирам се в добър етап от живота си. Досега не знаех дали ще играя тенис отново някой ден, а сега искрено вярвам, че ще го направя. Все още не съм готов да кажа кога, но мога да тренирам все по-дълго и напредъкът е сериозен", каза Надал пред испанските медии.

"Знам, че болката никога няма да изчезне, но съм значително по-добре. Това е много за мен. Да говоря за тенис е съвсем друг въпрос, както и нивото, на което ще мога да играя. Но стъпките към това да играя отново бяха големи и положителни, за което се боря в няколко месеца. Убеден съм, че ще мога да кажа нещо по-конкретно през следващите седмици", добави той.

"Винаги съм имал надежда, че ще играя отново. Колко? На какво ниво? Трудно е да се отговори на това. Никога не съм губил надежда, че ще играя. Нещата постепенно се изясняват с времето. В момента съм на прав път", коментира още той.

"Не съм играл от една година. Личният успех често е по-удовлетворяващ от общия. Надявам се, че ще играя отново. Никога не знаеш какво ще се случи. Интуицията ми казва, че ще бъде много трудно да се върна на добро ниво. Но ако не се надявах да бъда конкурентоспособен, нямаше да правя всичко, което направих през последните месеци на моята възраст и след толкова дълга кариера", заяви испанецът.

"Годините минават. Надявам се, че ще играя отново и това е изключително удовлетворяващо за мен в личен план. Няма да спечеля повече турнири от Големия шлем от Джокович, но ще имам шанса отново да се забавлявам", завърши Надал.