Световният №10 в тениса Матео Беретини даде интересно интервю пред вестник "La Stampa".

Той говори за големите в играта, работата си с новия си треньор Иван Любичич и очакванията си за 2021 година.

За завръщането тениса и мнението му за 2020-а: Тревогите винаги ще са тук, но желанието е по-силно. Балони, карантини, тестове, сложно е. Преди трябваше да сме внимателни, а сега още повече. Надявам се да има публика на Australian Open, защото 2020-а беше годината на празните трибуни. Поглеждайки от самолета, изглеждаше като филм за зомбита. Свикнали сме да се прегръщаме, а липсата на физически контакт ми изглеждаше безсмислена. Осъзнах колко ми липсва.

За завръщането на Федерер: Знам, че тренира и ще се завърне възможно най-скоро. Показвал е няколко пъти, че когато се завръща, не можеш да го спреш.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

За новия му треньор Иван Любичич: Той е страхотен професионалист и човек. Вярва в мен, защото чрез него мога да стана един от най-големите италиански тенисисти. Поне така казва (смее се).

Ще бъде ли 2021-а годината на "Джокович срещу Надал": Ще видим повече баланс. Те ще са по-силни в Големия шлем, но останалите скъсяват разликата. Тийм вече се "отключи". Медведев ме впечатли, когато тренирахме заедно в Лондон. Може да е следващият шампион в Шлема, но е вярно, че много се доближават.

Сравнение между тениса и НБА: Физически Надал е като Леброн Джеймс, а и двамата избухнаха като много млади. Федерер е като Майкъл Джордан, а Джокович ми напомня на Коби Брайънт заради начина, по който запазва хладнокръвие в трудни ситуации.