Рафаел Надал разкри любопитни подробности за отношенията си с Роджър Федерер.

Двамата имат невероятно съперничество и изиграха епични сблъсъци, но отношенията им извън корта винаги са били добри. Те са показвали страхотно уважение едим към друг, нищо общо с големите звезди от предхождащите ги поколения в тениса.

В интервю преди старта на Мастърса в Монте Карло, Надал разкри, че езиковата бариера е попречила на това, той и Федерер да се превърнат в големи приятели извън корта.

"За мен приятел е дума натоварена с огромно значение и много смисъл. Езикът определено е пречката, да създам подобна връзка, че да нарека доста от хората приятел, например Федерер. Освен това, навиците ни извън корта са доста различни", сподели Надал.

Освен това той коментира и проблемите си с контузии.

"Това бяха най-трудните моменти в кариерата ми. Ужасно е да не можеш да се състезаваш. Радващото е, че за момента се чувствам добре, а и в някои мачове на клей няма нужда да съм на 100%".

За Надал предстои мач срещу Роберто Баутиста Агут във втория кръг в Монте Карло, а съперникът му след това може3 да е Григор Димитров, стига българинът да се справи с Ян-Ленаард Щруф.