Две от големите звезди на световния тенис - Новак Джокович и Рафаел Нада, се обърнаха към феновете си в тежкия момент.

Целият свят е обхванат от пандемията от коронавирус, а това блокира почти целия спортен свят, включително и този на тениса.

Турнири няма да има до началото на юни, а двамата използваха профилите си в социалните мрежи, за да се обърнат към феновете и хората на "първа линия" в борбата срещу заразата.

Във видео обръщение, Рафаел Надал сподели:

"Искам да се извиня, защото бях извън социалните мрежи за известно време, но тези времена са много трудни за всички. Цялата тази ситуация ни залива и всички сме отдадени на каузата по възможно най-добрия начин, от нашите домове.

Исках да изразя благодарност към всички лекари, медицински сестри и целия здравен персонал, който ни предпазва. Както и на полицаите и армията, на всички тези, които ни карат да се чувстваме по-сигурни, които са на първа линия. В края на краищата, те са тези, които са подложени на най-голям риск, те са нашите герои.

Искам да окуража всички семейства, които са афектирани - и заразените, и тези, които имат заразени или починали вследствие на коронавирус близки и приятели. Трудно е да се каже нещо в тези времена.

В тези тежки времена има и позитивни неща. Показваме, че сме обединен народ, много компании помагат, а всички граждани доказват с всеки изминал ден, че са обединени. Спазват всички мерки, които здравните власти изискват от нас - да останем у дома, да следваме всички инструкции, за да спрем тази ужасна пандемия колкото се може по-бързо", сподели той.

Световният №1 Новак Джокович пък написа:

"Моля се за вашето здраве и вашето излекуване. Нека Господ излекува всяка болест - физическа, ментална или духовна. Нека ви даде здраве, енергия и радост днес.

Времената са много предизвикателни за всички. Предавам моята подкрепа към вас, както и моите молитви. Моля ви, останете си вкъщи под карантина и помогнете на медицинските лица на първа линия да се грижат за всички заразени и всички нуждаещи се. Нека не ги поставяме под напрежение в тези критични времена. Нека не ги подлагаме на по-голяма тежест - по-голяма от тази, под която се намират в момента".