Рафаел Надал и Новак Джокович за първи път говориха по темата, която стана гореща в последните две седмици около тях.

На пресконференции в Париж преди старта на големия "Мастърс" турнир, тенисисти №1 и №2 в световната ранглиста коментираха предстоящия демонстративен мач между тях в Саудитска Арабия.

Шоуто е планирано за 22 декември в Джеда, като е част от т.нар. турнир "Крал Абдула" в страната.

Поканата е приета от Надал и Джокович, но срещата стана много критикувана след събитията около убийството на журналиста Джамал Кашоги в посолството на Саудитска Арабия в Истанбул.

Няколко световни организации, както и медии в Западна Европа и САЩ призоваха асовете на тениса да откажат участие в Джеда.

"Не искам да влизам политически дискусии - каза Джокович в Париж. - Неприятно е, че двамата с Рафа сме въвлечени в тази ситуация.

Разбира се, че знам какво е станало и следя новините. Случилото се е много тъжно. Моят щаб в момента е в постоянен контакт с организаторите в Саудитска Арабия, както и с хората на Надал. Разговаряме и ще намерим най-доброто решение."

Другият "замесен" също не пропусна да отговори на критиките и въпросите на репортери.

"Ужасно е, че един журналист загуби живота си - каза Надал. - Мисля, че там вътре, в посолството, се е случило нещо ужасно. Говорим по въпроса, разискваме ситуацията и ще вземем решение скоро."