Рафаел Надал и Новак Джокович са потвърдили участието си на шоутурнира с екстравагантно название "Джорджо Армани Класик", който от вторник до петък ще украси кортовете в Лондон.

Но не тези на "Уимбълдън", където от следващата неделя, 26 юни, двамата асове ще преследват титлата, а на комплекса "Хърлингъм Клъб" - едно от най-изисканите места за този спорт в британската столица.

То се намира недалеч от Фулъм, на северния браг на река Темза, а обстановката в него е като за хайлайфа на лондонското общество.

Шоутурнирът се провежда за първи път от 2019-а година, като редува изданията си с прочутия "Boodles", който също събира ВИП гости и елитни играчи в седмицата преди "Уимбълдън".

Embed from Getty Images

Пие се шампанско, водят се разговори за бизнес, а на корта повече за забавление играят асовете на тура. Един билет за пакетната услуга да гледаш мачовете, да обядваш и да изкараш приятен следобед в тази аристократична обстановка, достига като цена до 400 лири.

Надал и Джокович ще са най-големите звезди в тазгодишното издание, а покана има и към Григор Димитров, но той засега не е потвърдил участие. 

Първата ни ракета има участия в надпреварата, като дебютира там през 2014-а.

Там ще е обаче новото чудо на мъжката игра Карлос Алкарас, както и Каспер Рууд, Феликс Ожи Алиасим, а и култови фигури от миналото като Лейтън Хюит, Грег Руседски, Радек Степанек, Маркос Багдатис, Даниела Хантухова и т.н.

Embed from Getty Images