Рафаел Надал и Роджър Федерер се свързаха в култов видеочат, въпреки че имаха леки технически затруднения да го направят.

"Ти или аз? Къде беше проблемът?", запита през смях Маестрото, когато връзката най-после се осъществи през Инстаграм.

"Важното е, че стана", отвърна също смеещ се Надал, след което двамата започнаха да разказват как минава времето им в изолация.

Академията на Надал е затворена, като той чака разрешение от властите отново да възстанови тренировъчния режим.

"Децата искат да играят тенис, но няма какво да направим...", каза испанецът.

Дойде време за важните въпроси и отговори между двама много големи в тениса.

"И какво, ти не си тренирал от Индиън Уелс, така ли?", изстреля Федерер. Турнирът в Щатите бе отложен дни преди да започне, а играчите бяха вече на подготовка в Калифорния за него в средата на март.

"Не съм пипал ракета от тогава", призна Надал.

"Перфектно! Ще си забравил как се играе тенис, когато се върнем на корта, и ще те победя!", разсмя се Роджър.

Федерер се похвали, че рехабилитацията след операцията на коляното му върви добре и сега започва леко да тренира. "Няма стрес и бързане заради ситуацията, защото няма турнири, така че от тази гледна точка за мен не е толкова зле. Имам време да се възстановя напълно", разкри швейцарецът.

Имаше и въпроси около детството, от първите години в тениса.

"Родителите ми бяха като такси - тенис, училище, водиха ме навсякъде. От 9 до 12 уроците, след това тенис. После обратно в училище... Днес на децата е доста по-лесно, има академии и всичко е на едно място", разказа Надал.

Роджър призна, че на 12 години е избрал тенис пред футбол, като е тренирал преди това поравно и двата спорта. "Не бях добър на футбол", обясни избора си рекордьорът по титли в Големия шлем.

Надал също хвърли интересен детайл в разговора. Запитан от големия си съперник защо играе с лявата ръка, след като не е левичар, Рафа каза:

"Не мога да играя с дясната ръка, това е легенда. Мога да правя всичко с дясната ръка, пиша с нея и така нататък... но не и да удрям с ракетата. Футбол също играя с левия крак. Не мога да го обясня. Странно, но съм левичар само в спорта."

Роджър призна, че за децата този период е страхотен, защото "те имат цялото време на света да правят каквото искат".

В този момент се включи и Анди Мъри, който не пропусна да вкара малко от хумора си за сметка на Надал: "Гледах те как се мъчиш с компютъра и не можеш да се закачиш към чата. Беше забавно".

След което призна, че предната вечер е играл на виртуален турнир по тенис от конзолата си у дома, като е избрал да участва с... Рафа Надал.

"Естествено, взех теб и играх на клей срещу Роджър. Играхме супер, но след първия сет ти беше ужасно уморен. А аз не съм те виждал уморен, стори ми се странно и спрях играта", разказа шотландецът и разсмя искрено Надал.