Световният №1 в тениса Рафаел Надал се опита да обясни липсата на достатъчно конкуренция от младите играчи спрямо големите трима - той, Роджър Федерер и Новак Джокович.

32-годишният Надал и 36-годишният Федерер са стъпили здраво на върха в ранглистата, а Джокович, който е на 31, спечели последната титла от Големия шлем - "Уимбълдън" 2018.

Триото вече има 50 титли от Шлема, сред които и последните седем. Изниква въпросът защо младото поколение не може да им се противопостави.

Има едва трима играчи под 24-годишна възраст, които към момента са в топ 20. Най-обещаващият от тях е Александър Зверев (№3), но той се представя твърде неубедително в най-важните турнири.

24-годишният Доминик Тийм стигна финала на "Ролан Гарос", но там бе отнесе от Краля на клея.

Надал вярва, че само две причини са възможни за наложилата се тенденция през последните години:

"Само две причини могат да бъдат изтъкнати за нашата доминация в последните години и задържането ни на върха. Или ние сме твърде специални, или младите не са достатъчно специални.

Не мога да кажа кое е вярното. Идва генерация с много добри играчи, които ще станат по-силни от нас заради качествата си или защото вече ще сме стари", заяви Матадора.

Зa Надал и Джокович предстои Мастърса в Торонто, от който Федерер се отказа. Григор Димитров също ще е на кортовете в Канада.

Гледай мачовете на Григор Димитров от ATP 1000, 500 и 250 на живо по MAX Sport 1 и MAX Sport 2.