Рафаел Надал намекна, че вероятно ще се наложи да почива по-дълго от очакваното заради травмата. Контузия го извади от парижкия "Мастърс", но се предполагаше, че тя не е сериозна.

Проблемът е в коремните мускули, но лечението на травмата в коляното също не е завършено и болките там също остават.

Рафа е играл няколко пъти през годината въпреки тях. Сега обаче може да вземе решение да се оттегли и от Финалния "Мастърс" в Лондон този месец, за да се възстанови напълно за старта на 2019 г.

"Много ми се иска да играя в Лондон - каза Надал. - Но е по-важно да постигна такова физическо състояние, което да ми позволява да играя седмица след седмица без проблеми. За момента това не е така. Тази година нито веднъж не съм бил в такава кондиция и решихме с моя щаб, че това е цел номер едно. Ако претоваря тялото си без да съм напълно възстановен, последствията може да са сериозни."

Рафа отстъпва първото място в ранглистата на Новак Джокович от понеделник, след като губи точките, спечелени преди година в Париж.

Ако не играе в Лондон, испанецът няма да загуби много точки за ранглистата. През 2017 г. той се оттегли с травма още след първия мач.