Рафаел Надал бе убедителен, както подобава на Крал на клея и се класира за 1/8-финалите на "Мастърс" турнира в Мадрид с 6:1, 6:2 над Карлос Алкарас.

Момчето от другата страна на корта е "бъдещето на испанския тенис" - и това са думи именно на Рафа, като точно на 5 май той навърши 18 години. Подаръкът за него бе урок от идола му Надал, когото боготвори.

Младокът от Мурсия преди два дни постигна първата си победа на турнир от сериите ATP 1000, надвивайки Адриан Манарино. Сега обаче нямаше особени шансове и за 1 час и 15 минути склони глава пред краля на тази настилка.

Надал не бе в настроение за подаръци на празничния ден за Карлос, но след мача се усмихна широко и го прегърна приятелски на мрежата.

Денят завърши изключително приятно за Алкарас, който чу публиката да му пее от трибуните "Честит рожден ден", а талантът получи и специална торта лично от турнирния директор Фелисиано Лопес.

Той няма да забрави 18-ия си рожден ден, но нямаше как да го украси и със сензационна победа срещу Надал, по стъпките на който е тръгнал в големия спорт.

Нататък испанският Матадор чака среща с австралиеца Алексей Попирин, победил със 7:6, 6:2 Яник Синер.

Други резултати в Мадрид:

Кристиан Гарин - Доминик Кьопфер 6:3, 6:4

Аслан Карацев - Диего Шварцман 2:6, 6:4, 6:1

Даниел Евънс - Джон Милмън 6:7, 6:2, 6:3

Александър Зверев - Кей Нишикори 6:3, 6:2

Федерико Делбонис - Алберт Рамос 7:6, 6:3.

Снимка: Getty Images