Рафаел Надал не показа милост към добрия стар приятел Давид Ферер и го победи с 6:3, 6:3 на осминафинал от турнира в Барселона.

Това е последният двубой на Ферер в Каталуня, предстои му отказване от тениса в края на сезона. Давид има четири титли на тази надпревара и е голям любимец на публиката в града. Надал е с 11 трофея от турнира.

След края Ферер се разплака, свали лентата от челото си и я постави демонстративно в средата на корта. Бе аплодиран дълго, включително от застаналия встрани уважително Рафа.

"Той го заслужава, това е емоционален ден - коментира световният №2, който гони 12-а титла в Барселона. - Казвам "довиждане" на един добър приятел, с когото споделихме много голяма част от кариерите си. Свърших си работата, въпреки емоциите. Имаше голяма разлика от първите ми мачове на клей, голямо подобрение."

В петък в Барселона предстоят четвъртфиналите, като в тях няма да гледаме Григор Димитров, отпаднал по-рано днес от Николас Джари.

Чилиецът се изправя в ранния мач (13,30 ч) срещу Данийл Медведев.

Следва сблъсъкът Кей Нишикори - Роберто Карбайес Баена, а след това Надал излиза на корта с неговото име срещу Ян-Ленарт Щруф.

За десерт е мачът Доминик Тийм - Гуидо Пея.