Рафаел Надал официално съобщи очакваните новини, че ще пропусне и Мастърс турнира в Мадрид.

Матадора получи контузия в левия крак още във втория кръг на Australian Open през януари, като все още не може напълно да се възстанови.

Първоначалните очаквания бяха, че той ще бъде готов за началото на клей сезона, но Надал вече пропусна Мастърса в Монте Карло и любимия си турнир в Барселона, а сега това ще се случи и с Мастърса в Мадрид.

Новината съобщи самият той с видео в социалните мрежи, а още по-притеснителното за феновете на тениса е, че Надал и екипът му не са наясно когато ще има позитивни новини.

Следващата цел е Мастърса в Рим, което изобщо не е сигурно, а след него идва време и за голямата цел - "Ролан Гарос".

Би било обаче доста притеснително за Рафаел Надал, ако той не успее да натрупа игрова практика преди турнира от Големия Шлем в Париж.

"Първоначално трябваше да се възстановявам 6 или 8 седмици, а сега сме вече 14-а седмица. Истината е, че всичко е много по-различно, отколкото очаквахме.

Следвахме медицинските препоръки, но развитието не е това, което ни бе казано, че ще бъде.

Живеех с представата, че ще играя в най-важните турнири в моята кариера, а именно Монте Карло, Барселона, Мадрид, Рим и Ролан Гарос. За момента пропуснах два, като няма да мога да бъда и в Мадрид.

Контузията не е отшумяла и нямам идея от какво се нуждая, за да се състезавам.

Нямам друг избор освен да почивам с надеждата, че ще играя на поне един от турнирите. Не мога да дам крайни срокове на моето възстановяване, това е ситуацията", каза Матадора.