Рафаел Надал е подновил тренировки на кортовете на своята тенис академия в Майорка.

Това е първата му тренировка след тежкото възстановяване, през което той премина заради травмата на ходилото си.

Травмата го принуди преждевременно да прекрати сезона си, като голямата цел бе завръщане за Australian Open в началото на следващата година.

Проблемите му обаче се оказаха доста по-сериозни от очавканото, като самият испанец не е много сигурен когато отново ще може да играе тенис на топ ниво.

"Искам да се възстановя напълно, преди да се върна в игра. Не знам кога ще се върна на корта, работя много всеки ден. Имам специален план, който следвам, със съвсем ясни цели. Няма да кажа какви са целите, защото има неща, които не мога да контролирам на 100 процента, но в главата си имам ясен план и мога да заява, че нещата се случват по позитивен начин", сподели той.

През този сезон Надал трябваше да пропусне два турнира от Големия шлем и Олимпиадата в Токио, а някои специалисти предрекоха, че с подобен проблем той никога повече няма да успее да играе на познатото ниво.

Все пак обаче Надал е показал неведнъж на феновете, че е страхотен боец и характер, заради което не бива да го отписваме толкова лесно.