Рафаел Надал е финалист на турнира в Индиън Уелс след страхотна драма срещу сочения за свой наследник Карлос Алкарас.

Матадора спечели с 6:4, 4:6, 6:3 проддължилия 3 часа и 11 минути мач в "Рая на тениса".

По този начин 21-кратният шампион от Шлема се добра до своя четвърти финал от тази Мастърс надпреварата, в която успя да триумфира на три пъти с титлата.

Надал обаче не е бил финалист в тук от 2013-а, когато надви вече отказалият се Хуан Мартин дел Потро.

A по време на онзи финал днешният му съперник Алкарас е бил само на 10 години. Но младият испански тийнейджър показа, че неслучайно е смятан за следващото голямо нещо в тениса, защото това момче има огромен талант.

Той за първи път се изправи срещу своя идол Рафа Надал и игра като равен с него в един вълнуващ сблъсък. В него опита обаче си каза думата, като в крайна сметка Матадора достигна до своята поредна победа №20 от началото на този великолепен за него сезон.

ВИДЕО от мача вижте на MAXSport.live.

Снимка: Getty images

Още с откриващия сет на мача Алкараса успя да пробие, а след това отрази пет брейкбола на Надал, с което само в рамките на откриващите 15 минути показа, че мачът ще бъде вълнуващ.

В този първи сет двамата си размениха пет пробива, три от които на сметката на Надал. Решителният миг бе последния десети гейм, в който матадора поведе с 40:0 на сервис на протвника, но не успя да с евъзползва от трите си сетбола.

Рафа Надал обаче успя още на два пъти да се добере до шанс за затвори сета, като общо от петия опит го стори за 6:4.

Но този сет не сломи Алкарас, който освен страхотен тенис, показа и огромен характер на корта.

Младият испанец открадна вълнуващият втори сет, който след четири спокойни гейма и 2:2, влезе в серия пет поредни пробива. Този път три от тях бяха на сметката на Алкарас, който с 6:4 вкара мача в решителна трета част.

В нея най-ясно си пролича разликата не толкова в класите, а в опита между двамата.

Когато Надал имаше трудности в играта си и трябваше да отразява три решителни брейкбола, Матадора го стори.

И макар в тези мигове той да не играеше най-силния тенис, 21-кратният шампион от Шлема достигна до пробив в осмия гейм, а след това затвори сета и мача с 6:3.

На финала той ще играе срещу американеца Тейлър Фриц, който победи Андрей Рубльов със 7:5, 6:4.