Рафаел Надал зае позиция по темата с ваксинирането на тенисистите, което вероятно ще бъде наложено от ръководителите на спорта в момента, в който ваксина за коронавирус бъде одобрена.

Всъщност по въпроса първи заговори Новак Джокович преди седмица и обяви, че е твърдо против ваксиниране принципно, а в настоящата ситуация позицията му е още по-твърда.

Надал коментира именно изказването на Ноле, като затвърди впечатлението, че отношенията между двамата в момента са хладни.

Теза, която се подхранва и от публикациите, че Рафа и Роджър Федерер са отказали да подкрепят предложение на сърбина за създаване на независима организация на тенисистите.

В интервю за изданието "Ла вос де Галисия", Надал коментира:

"На никого не може да бъде наложено да се ваксинира, всеки е свободен да направи своя избор по този въпрос. Но ако бъде прието като необходимо условие да пътуваш и да играш, това ще е мярка за сигурност за всички останали колеги в тура.

Джокович че трябва да го направи, както и всички ние. Ще следваме правилата, за да играем на високо ниво. Те трябва да са еднакви за всички точно, както в момента всички си седим у дома."

Последните думи вероятно са "стреличка" именно към Ноле, който бе хванат в нарушаване на мерките в Испания да тренира на тенис комплекс, който трябваше да е затворен.

Ваксина за вируса Covid-19 още няма и всички разговори по темата са хипотетични с поглед към бъдещето.

Но шефове в ATP намекнаха, че такъв ход със задължително ваксиниране се обсъжда.

Причината е постоянното пътуване между страни и континенти на голяма група играчи и треньори около турнирите.

Надпреварите в тениса са замразени от средата на март, като за момента като отправна точка за евентуално подновяване на сезона се смята юли. Но точно Надал преди дни обяви, че "не е сигурен как може да се играе преди края на годината".