"Ролан Гарос" по традиция се провежда през месец май, така че сегашното му издание, което започна в края на септември и ще приключи през октомври определено е различно. Рекордьорът по титли от Откритото първенство на Франция Рафаел Надал вече изрази недоволството си от атмосферните условия и топките, с които се играят мачовете, но изглежда той не е единственият с подобни оплаквания.

Финалистката от последното издание на US Open Виктория Азаренка от Беларус и първата ракета на Великобритания Дан Еванс също не са доволни от случващото се на кортовете в Париж.

Есента изглежда никак не е по вкуса на Азаренка, която обясни, че живее във Флорида и е свикнала с топло време. При победата ѝ срещу черногорката Данка Ковинич, Вика не бе никак доволна от осемте градуса, на които тя и съперничката ѝ бяха принудени да играят.

"Живея във Флорида. Свикнала съм с горещо време", заяви тя, след като мачът бе прекъснат за близо час заради дъжд. Виктория добави, че не смята за по-добър вариант опцията за отмяна на турнира, защото той е добра възможност за по-ниско класираните играчи и тези на двойки да стъпят на краката си, след като пандемията ги е ударила доста от финансова гледна точка.

Азаренка все пак продължи напред, след като спечели с 6:1 и 6:2.

Най-високопоставеният британски тенисист Дан Еванс пък подкрепи оплакването на Рафа за топките, които бяха сменени. Досега надпреварата се провеждаше с марката Babolat, която обаче бе заменена от Wilson.

"Не бих дал на кучето си да дъвче някои от топките, с които играхме. Като цяло ситуацията е брутална. Ужасно студено е, а топките също са голям проблем. Прекалено тежки са", добави Еванс, който за разлика от Азаренка няма да се притеснява за подобни неща повече, след като отпадна още в първия кръг.

Той напуска Париж след петсетова загуба от Кей Нишикори.