Рафаел Надал постигна изключително трудна победа над Джак Сок при дебюта си във Вашингтон.

Испанецът триумфира след 3-часов трилър с 6:2, 4:6, 7:6(1), въпреки че се очакваше да победи много леснос ветовния №192, който отдавна не е слаган в сметките.

Това беше първи мач за Рафа от два месеца и в крайна сметка той се класира за осминафиналите, където ще играе с южноафриканеца Лойд Харис. След мача 20-кратният шампион в Шлема се оплака от болки в крака.

"Беше хубава нощ що се отнася до енергията, публиката бе страхотна. Подкрепата от този град от ден първи е фантастична. Много съм щастлив, че посетих Вашнгтион и за първи път играх тук. Мачът не бе лесен

Физически съм добре, но трябва болката в крака ми да е по-малка, това е истината. Видно е, че ми трябват повече мачове като този да вляза във форма, след като не играх толкова дълго. Това е част от процеса, нещо, което знам много добре.

Бил съм през това много пъти и не ме тревожи. Ако успевя да залича болката в крака си, нещата ще се получат стъпка по стъпка. Почивах дълго, така че не е това начина на възстановяване. Време е да тренирам много, защото вече изиграх 3-часов мач и трябва да съм готов за утре. Знам, че предстои още един труден опонент", заяви Матадора след мача.

В другите мачове:

Кей Нишикори (Япония) - Александър Бублик (Казахстан) 6:2, 7:5

Майкъл Макдоналд (САЩ) - Беноа Пер (Франция) 6:7, 6:4, 6:4