Рафаел Надал предизвика вълна от дискусии и най-различни предположения заради свиканата за петък извънредна прескондференция.

От 14:45 българско време Матадора ще застане пред медиите, а на този етап никой няма идея за какво точно възнамерява да говори той.

Всички фенове добре знаят за нелечимата му травма - разцепената кост на ходилото, която го измъчва, а с наближаващия "Уимбълдън", именно около това се насочиха първите предположения.

Дали Надал ще обяви, че пропуска третия за годината турнир от Шлема, при положение, че спечели първите два. Още повече, че решението на АТР да няма точкуване може да е наклонило везните при Надал в полза на пропускането на сезона на трева.

Медиите в Испания вече съобщиха, че Надал е провел няколко тренировки на тревни кортове, като първоначалните реакции са, че се чувства добре.

Всички обаче помним пресконференцията му след триумфа на "Ролан Гарос", когато Надал разкри, че всеки мач за него е ужасяваща и непоносима болка.

Най-песимистичните фенове в социалните мрежи дори стигнаха до предположения за отказване, които обаче на този етап изглеждат нереалистични, поне до края на този сезон.

Все пак има и предположения в съвсем друга посока, а те сочат, че пресконференцията може и да е свързана с появилите се новини, че Рафа Надал и неговата съпруга чакат първото си дете.

Двамата не са потвърдили новината, която списание "Hola" съобщи, но на база външния вид на половинката му, а не на официална информация.