Сезонът в тениса завърши, но почивка няма за испанската суперзвезда Рафаел Надал, който заедно с Каспер Рууд ще изиграе демонстративен мач в Аржентина.

Матадора и финалистът от Nitto ATP Finals изнесоха пресконференция преди шоуто, на която нямаше място, в което да се съберат повече журналисти.

Повечето въпроси логично бяха към Надал, който говори по различни теми, включително и световното първенство по футбол.

"Националният ви отбор имаше много успешен път до днес, позитивизма и еуфорията помагат, но понякога е възможна и катастрофа. Феновете трябва да продължат да подкрепят отбора. Светът не се е променил след този мач. Този отбор заслужава уважение и вяра, които заслужиха с шампионската титла на Копа Америка. Остават два мача в групата и всичко може да се случи. Аржентина продължава да е кандидат за световната титла", каза Рафа след изненадващата загуба на гаучосите срещу Саудитска Арабия.

Рафа говори и за идването на новата генерация в тениса.

"Както ние бяхме на върха в последните 18 години, преди това бяха Бьорг, Вияс, Конърс, Макенроу, Сампрас, Агаси Лендъл... Никой играч не е по-важен от самия спорт и чувствам, че е наистина така. Всяка година ще има четирима шампиони в Шлема, Мастърс шампиони, но е истина, че напоследък само трима играчи постигнахме неща, които не бяха постигани.

Следващата генерация ще трябва да се изгражда ден по ден и ще изкара нови звезди. Вече имаме такива, които спечелиха титла в Шлема. Тук е и Каспер, който има страхотно настояще и бъдеще", добави испанецът.

За евентуално отказване:

"Реалист съм и когато моментът дойде, ще съм готов за живот извън тениса. Адаптирането няма да е проблем за мен. Имам важни неща в живота си извън тениса, които ме правят щастлив. Те са не по-малко значими. Не мисля, че краят ще настъпи скоро.

Промените в живота искат приспособяване. Такава беше и раждането на детето ми преди шест седмици", отсече Матадора.