Рафаел Надал даде най-ясната индикация досега, че няма намерение да пътува за Ню Йорк и да брани титлата си от US Open. Нещо, което организаторите предусещаха от момента, в който испанският №2 в световната ранглиста потвърди участие в Мастърс надпреварата в Мадрид.

Тя започва на 13 септември, което е денят на финала на Откритото първенство на САЩ. Рафа ще се включи от понеделник, 14 септември, или на следващия ден (в зависимост от жребия), което със сигурност изключва вариант да играе в Щатите.

При евентуално достигане на късните етапи или - което е съвсем нормално, финал в Ню Йорк, невъзможно е Надал да пътува до Мадрид и да играе 48 ч по-късно.

Рафа се появи в сряда на кортовете на своята тенис академия и тренира на клей, въпреки че има богат избор между различните настилки. Първите турнири след очаквания рестарт на сезона са в Щатите на твърди кортове, което би трябвало да е приоритет за всеки тенисист, който се подготвя за тях.

Самият факт, че Надал се готви изцяло на червено, е най-ясната индикация накъде гледа той.

Турнирите след американския период в Мадрид, Рим, а след това и "Ролан Гарос", ще са на клей.

Новак Джокович още изчаква с решението си, но е по-вероятно също да не пътува за Ню Йорк, разочарован и несъгласен със строгите мерки против епидемията, които организаторите предвиждат.

Роджър Федерер е контузен и няма да играе до края на 2020 г.

Така съвсем вероятно е Тримата големи да пропуснат турнира от Големия шлем в Щатите.