Рафаел Надал проговори на третата седмица от престоя на топ тенисистите в Австралия, след като досега запазваше мълчание по темите, които ежедневно се обсъждат и раждат заглавие - карантина, привилегии за играчите от елита в Аделаида, условия за тренировки и т.н.

В интервю за ESPN, Надал не спести, макар и завоалирано, критиките си към Новак Джокович.

Двамата със сърбина често имат разминавания в мненията напоследък, особено след отказа на испанеца да подкрепи новосъздадената от Ноле организация - Асоциация на професионалните тенисисти.

"Някои хора имат нужда да показват на всички публично какво правят за интересите на играчите. Други не, като мен, например. Нямам нужда да рекламирам това как помагам на колегите си", каза Матадора в интервюто.

Очевидно бе към кого косвено са насочени тези думи.

Относно обвиненията, че играчите на върха на ранглистата при мъжете и жените са получили привилегии, като са настанени отделно в Аделаида, Надал също имаше коментар.

"Разбирам притесненията и упреците на някои колеги - каза испанецът. - Но кое наричат те привилегии, къде е границата на това да имаш такива? Аз виждам нещата по различен начин. Тук в Аделаида условията за нас може и да са по-добри от тези на някои играчи, които са в Мелбърн. Но дали с всички е така?

Защото други колеги ми казват, че са настанени в огромни стаи, имат достатъчно пространство и достъп до тренировки, което е доста по-добре от нашата ситуация. Така че - привилегии е силно казано. Условията са различни, като за доста от играчите в Мелбърн те са по-добри от тези тук.

Изобщо не е време да се сравняваме, защото ситуацията е сложна за всички. Особено за организаторите, към които е необходимо да проявим голямо разбиране и респект към това, че сме тук."