Рафаел Надал допусна изненадваща загуба с 1:2 сета от Камерън Нори в първия дуел между Испания и Великобритания на отборния турнир United Cup в Австралия.

Матадора отстъпи след обрат - 6:3, 3:6, 4:6, в много качествен мач, който продължи 2 часа и 45 минути.

Първата ракета на Великобритания за първи път победи Рафа, като до момента имаше четири поредни загуби. Иначе страната му поведе с 2:0 след победа на Кейти Суон над Нурия Парирас Диас и се е запътила към втори успех след този с 3:2 над Австралия в първи кръг.

След края на мача Надал каза, че има много какво да подобрява в представянето си, но и че годината е дълга и има време да го направи. Освен това той се ядоса на непрестанните въпроси кога ще се оттегля.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖ ОТ ЗАГУБАТА НА РАФА>>>

"Отдавам дължимото на Камерън в този мач. Той е топ играч и смятам, че направих всичко каквото можех днес. Не смятам, че днешният мач е катастрофа. Трябва да съм по-солиден и с времето ще подобря играта си във важните моменти.

Продължавам да играя тенис, защото имам страст към този спорт. Когато я изгубя, вие първи ще разберете. Всеки пък, когато дойда на пресконференция, ме питате кога ще се пенсионирам. Изглежда сякаш имате интерес това да се случи. Спрете с това, защото съм тук за да играя тенис и моментът на оттеглянето ми още не е дошъл", каза Рафа.

Друг мач от днес също предложи изненада, като първата ракета на Германия Александър Зверев загуби от Иржи Лехечка (Чехия) с 4:6, 2:6.

В последствие Германия отстъпи и във втория си мач за деня, като Бузкова победи Нимайер.

Всички резултати до момента в турнира:

САЩ - Чехия 4:1

Италия - Бразилия 3:2

Гърция - България 4:1

Австралия - Великобритания 2:3

Швейцария - Казахстан 5:0

Франция - Аржентина 5:0

В развитие:

Германия - Чехия 0:2

Бразилия - Норвегия 2:0

Белгия - България 1:1

Испания - Великобритания 0:2

Полша - Казахстан 1:1

Хърватия - Аржентина 1:0