Джон Макенроу може да се окаже точният човек, който да е треньор на Ник Кирьос.

Австралиецът е напълно свободен, няма наставник и работи по програма, която сам си определа. Ник не се съобразява не само с това правило, той по принцип не играе по правилата и е напълно различен.

Кирьос обаче неведнъж е изразявал огромен респект към двама души - Роджър Федерер от сега играещите тенисисти, както и Макенроу - от миналите поколения.

"Бихте ли се наел, Джон?", запита директно бившата първа ракета на Великобритания Тим Хенман в студиото на BBC, като до него бе Макенроу. "Определено това е огромно предизвикателство, но и страхотна възможност - отвърна американецът. - Да, знам колко ще е трудно... Но..."

"Бил сте там, минал сте по този път. Може би вие сте човекът?", не спря да настоява Хенман.

"Ще бъде страхотна комбинация между мен и Ник, нали?! - отвърна Макенроу. - Хората не спират да ми задават този въпрос, очевидно всички го виждат по този начин. Мислил съм по въпроса, харесвам това момче, има невероятен талант...

Той е играч за топ 5, може би за топ 3. Има невероятни възможности."

Кирьос, който не се подчинява на догмите в тениса, за първи път призна след поражението от Рафаел Надал на "Уимбълдън" миналата седмица, че "може би е време да започне да работи с постоянен треньор и да се захване здраво с тениса".

Двамата са работили за кратко заедно, след като Макенроу бе наставник на тима на Останалия свят за Лейвър къп през 2017-а в Прага, а Кирьос бе в състава.