Двукратната шампионка в Големия шлем Наоми Осака коментира актуални теми в тениса, които я вълнуват.

Тя даде своята прогноза кои са фаворитките за предстоящия Australian Open през януари, обясни защо не успя да завърши 2019-а като №1 в света и призова Серина Уилямс да не бъде отписвана за големите титли.

"Глупаво е да отписваме Серина за битката в Австралия. Тя е скорошен финалист на "Уимбълдън" и US Open и е една от най-добрите. Въпреки че играе по-рядко заради физическото си състояние, тя е една от тези, които може да печели турнири от този калибър. Бори се да е жената с най-много титли в Шлема и ще видим дали ще го постигне", коментира Осака.

Наоми обясни колко важи са били сестрите Уилямс за развитието на кариерата си:" Нямаше да играя тенис ако не бяха Серина и сестра й Винъс. Израснах гледайки ги и да мога да съм на корта заедно с тях е нещо много специално. Определено Серина бе моят идол и тенисистката, на която съм се възхищавала най-много. Има много страхотни играчи в тура и може би сме в най-добрия момент за женския тенис", добави световната №3.

Тя коментира и защо не успя да завърши на върха на световната ранглиста през тази година: "Искаше ми се да съм №1 отново, но Ашли Барти заслужава тази позиция. Тя имаше невероятна 2019 година, в която спечели силни турнири, сред които Голям шлем и финалите на WTA. Тя е сензационен играч и съм сигурна, че ще играем много пъти една срещу друга в бъдеще. Тя е много приятно момиче, което винаги иска да знае как се чувстваш".