Младата сензация в тениса - Наоми Осака, спечели последните две титли в Големия шлем и насочи всички погледи на специалисти и фенове към себе си.

Това е голяма привилегия, но и голяма отговорност, която ще я принуди да взема важни решения за бъдещето си. Едно от тях се отнася до нейната националност.

В момента Наоми представлява Япония, но на 16 октомври ще трябва да реши окончателно дали ще защитава азиатската страна или ще носи флага на другата си родина САЩ.

Осака притежава двойно гражданство, но на 22 ще направи своя избор, който е много важен за Олимпийските игри в Токио през 2020-а. Японското законодателство я принуждава да реши до 22-ия си рожден ден.

Майката на Наоми е японка, а баща й е от Хаити и засега Япония е фаворит за важния избор.

Родителите й винаги са казвали, че тя се чувства японка, въпреки че прекарва по-голямата част от живота си в САЩ.

Японската федерация винаги я е подкрепяла, докато американската се включи през 2016-а, когато започнаха  успехите.

Случаят е подобен с 19-годишния австралиец Алекс Де Минор, който може да представлява Острова, както и другата си родина Испания. Роден е в Австралия, но испанската федерация му помага много.

Страхът, че Осака може да избере САЩ е голям в Япония. Местните власти разчитат много на нейната харизма и влияние в обществото. Спекулациите, че тя може да смени флага до името си не стихват и ще ги има докато не даде официално изявление.

С успехите си Осака дори заглуши шумотевицата около другата голяма звезда на Япония в тениса Кей Нишикори.

Последната новина около шампионката на US Open и Australian Open е изненадващата раздяла с треньора Саша Баин. Сега тя помоли японската федерация да й намери наставник за предстоящите турнири.

С наближаването на Олимпиадата в Токио натискът върху Осака ще се увеличава със всеки изминал ден и скандали около името й не са изключени.