Наоми Осака е може би най-противоречивата личност в тенис в последните месеци.

Да, тя получи невероятната чест да запали олимпийския огън в Токио, но преди това се отказа от "Ролан Гарос" и пропусна "Уимбълдън" заради отказа си да участва в пресконференции.

Преди дни, когато застана пред медиите за първи път от месец май, Осака не издържа и се разплака.

Както до бре знаем, през всичкото това време тя говореше за психическите си проблеми, които идват от огромното напрежение и съпътстващото я непрестанно обществено внимание.

Тя започна турнира в Синсинати с успех с 2:1 сета над Кори Гоф, а след мача призна, че в последните месеци е проявила огромна неблагодарност към тениса и кариерата си на професионална спортистка.

"Напоследък размишлявах доста върху това. Замислих се защо подобни неща ми оказват такова голямо влияние и защо ми е толкова трудно да разговарям с медиите. След това си спомням причините за този страх и това са някои от заглавията, които съм виждала по адрес на други играчи след техни загуби. Те казват, че този играч изведнъж се е сринал и вече не е достатъчно добър.

След това обаче погледнах на нещата от друг ъгъл. Всеки ден, в който се събуждам, би трябвало да е победа за мен. Да имам възможността да излизам на корта и да играя пред толквоа много чудесни фенове е огромен успех.

Не знам в кой момент започнах да неглижирам това и да го приемам за даденост. В този смисъл мисля, че проявих неблагодарност към тениса.

Светът стана много стресиращо място след началото на пандемията. Балоните и невъзможността да контактуваш с други хора са неща, които са наистина трудни за играчите. Виждате какво става по света, какво се случва в Хаити и Афганистан. Истинска лудост. На фона на всичко това да удрям топка за тенис в САЩ и хората да идват да ме гледат как го правя е нещо, което бих избрала без колебание", сподели тя.