Серина Уилямс е една от стоте най-влиятелни жени в света за новия век, посочи списание "Time", което за втори път постави тенис звездата на корицата си.

Победителката в 23 турнира от Големия шлем е също така в списъка на "100 най-влиятелни жени на XX век", както и в този за настоящата, 2020 година.

Класациите се появиха навръх 8 март в изданието, като Серина е основна фигура.

Първата поява на Уилямс на корицата на "Time" бе преди 17 години.

През март 2003-а тя изгря там със славата на жената, която държи в актуалния момент четирите титли от Шлема!

Серина спечели "Ролан Гарос", "Уимбълдън" и Откритото първенство на САЩ през 2002-ра, преди през януари 2003-а да вземе и трофея в Австралия.

"Нейното влияние в играта по времето на open ерата е несравнимо - пише в списанието. - Тя е била винаги обект на обсъждане, на критики, на сарказъм дори. В началото това бе заради мускулестото тяло и физиката. Но доказа през годините, че нищо не може да я спре - нито мненията на критиците, нито конкуренцията, нито контузиите, нито раждането...

Нещо повече от това, че не спря да печели титли - тя се превърна в идол на цяло поколение нови състезателки като Наоми Осака и Кори Гоф, например, които преследват нейните постижения."

Списанието от десетилетия определя "Мъж на годината", но вече има и категория за жена. Засега - със стотица на най-влиятелните, но нищо чудно и това да се превърне в класация само с един победител.