Легендарната тенисистка Мартина Навратилова заяви, че тазгодишният US Open няма да бъде повлиян от липсата на някои от големите имена в спорта.

Някои от най-добрите в занаята, включително и актуалните шампиони Рафаел Надал и Бианка Андрееску, отказаха участие в надпреварата заради пандемията от коронавирус. Турнирът ще започне в понеделник.

"Няма да гледам на победителите по различен начин и няма да има звездичка над имената им. Знаем, че тази 2020 година беше различна, но всички бяха в еднаква ситуация и ще видим кой се е възползвал най-добре от нея", заяви 18-кратната шампионка в Големия шлем.

Женската схема беше сериозно повлияна от пандемията, тъй като много от елитните състезателки се отказаха. Освен Андрееску няма да играят още звезди като Барти, Халеп, Свитолина и още.

Шесткратната шампионка Серина Уилямс ще преследва 24-ата си титла, като се очаква и Наоми Осака също да участва.

"Очевидно ще е по-лесно за победителката, защото ще има по-малко елитни съперници. Но не сложиха звездичка над името на победителя в "Уимбълдън" през 1973-а, когато повечето елитни играчи бойкотираха. Нямаше и на Australian Open. На "Уимбълдън" 2013-а Марион Бартоли не бе третирана по различен начин, макар че не срещна съперничка с по-висок ранкинг от 17-о място. Просто така работи схемата. Дори и да играят топ играчите, не е задължително победителят да ги срещне", обясни американката.