Бившата №1 в света на женския тенис МАртина Навратилова смята, че е време Новак Джокович да се откаже от опитите си да участва на Australian Open и да се прибере в родината.

"Най-доброто, което Новак може да направи, е да си каже "вижте какво, станаха твърде много грешки, това не е окей, ще съм единствения ваксиниран тук". Всички, които не са ваксинирани, бяха изпратени вкъщи и това ще е правилното нещо и за него", каза американката от чехословашки произход.

В началото на сагата Джокович отказваше да разкрие ваксинационния си статус, а при опита си за влизане в Австралия беше задържан от граничните власти.

"Ситуацията е проспана и това е комбинация от грешки на всички страни. Изводът е, че личните разбирания не са по-важни от общото благо за всички около нас", добави бившата тенисистка.

Тя разкри, че също не е искала да се ваксинира в началото: "Аз също не исках ваксината, защото бяха разтревожена, че може да направи нещо на тялото ми, но всички други хора го правят, защото така е правилно. Има два избора тук - или се ваксинираш и играеш, или не", добави тя.