Григор Димитров направи победен старт на сезон 2019 с 6:3, 6:4 над японеца Йошихито Нишиока. Мачът от първия кръг на турнира в Бризбън не бе перфектен за българина, но най-важното бе да завърши с щастлив край.

Григор започна в мача с колебливи първи два гейма на свое подаване, в което очевидно напипваше сервиса. Допусна четири пъти японеца да има точки за пробив, но спаси всичко.

Двойните грешки бяха цели пет, но очевидно и това дойде, защото Димитров търсеше риск, а не стабилност.

При 2:1 гейма Григор проби подаването на съперника, после затвърди брейка и рутинно затвори сета без сътресения в представянето си - 6:3.

Втората част също предложи емоции и един срив в играта на българина.

Той проби два пъти - при 2:2 и 4:2, за да е на един гейм от победата. Но световният №75 върна пробива, след това спечели подаването си и при 5:4 Гришо отново сервира за мача.

Този път нямаше колебания - 6:4 във втория сет и победа, отнела малко повече от час.

Статистиките показаха, че представянето на Димитров трудно може да бъде наречено безупречно - 9 аса, но и 6 двойни грешки.

И само 57% вкаран първи сервис, който е ключов - при успешен такъв, българинът спечели 86 процента от точките. Когато първото подаване не влизаше, процентът бе едва 36.

В следващия кръг в Бризбън съперник ще е победителят от дуела Джон Милмън - Тенис Сандгрен, който ще се играе по обяд днес.