Отношенията на Новак Джокович и феновете по големите кортове в световния тенис са изпъстрени с достатъчно моменти, способни да вдъхновят холивудска продукция, дори и книга.

Тези отношения минават пред всякакви катарзиси, но в крайна сметка почти винаги завършват с аплодисменти към големия шампион, след поредната му победа.

Не бе различно и снощи, когато Ноле с 3:0 сета сломи първата ракета на домакините Тейлър Фриц, а по време на мача бе съвсем нормално хилядите по трибуните на подкрепят своя сънародник.

Но закачките между фенове и Ноле не липсваха. Въпреки наглед спокойния мач, имаше няколко момента на напрежение между корта и трибуните, но Джокович е усъвършенствал отлично изкуството да общува с феновете, особено когато нещата завършват добре за него.

Минути след неприятните сцени, както и минути след изблика на нерви и изгонените хора от щаба, които Ноле отпрати с цветущи псувни на родния си език, сърбинът вече пееше с феновете и се усмихваше.

Той дори разказа за новата си прическа. Нещо, което социалните мрежи не подминаха, а именно скъсяването на косата от двете страни, за което Джокович шеговито каза:

"Да, това ми беше нужно от аеродинамична гледна точка. Така успявам да съм още по-бърз към всяка топка".

Това му изказване предизвика смях по трибуните, а усетил стоплянето на отношението, хитрият Ноле веднага грабна момента и запя с тях.

След края на мача му срещу Тейлър Фриц на корта звучеше хитът от 80-те "Fight for Your Right", а Ноле описа емоциите си в момента именно с тази песен, която реши да изпее заедно с трибуните.

Импровизираното караоке му се получи, а безспорно сърбинът даде едно от най-интересните си интервюта на корта от много години насам.