Хуан Мартин дел Потро отново е на корта и тренира, като гледа към поредното завръщане в тениса след тежка контузия.

На 31 години аржентинецът не се е отказал да преследва победи и титли, въпреки че последната от травмите му би загасила искрата у много от неговите колеги.

Делпо получи ужасна фрактура на капачката на коляното по време на победата си над Денис Шаповалов на 19 юни миналата година, когато игра срещу него на трева в Куинс, Англия.

Тогава Кулата от Тандил дори спечели мача, но след него се оказа, че травмата е много сериозна.

Точно 13 месеца и 2 дни по-късно, на 21 юли, той се похвали в социалните мрежи, че "е дошъл да изкара деня с един стар приятел", публикувайки снимка с ракетата, докато влиза на тренировъчния корт недалеч от дома му.

Дел Потро удря топката все така силно и е в отлична форма като техническо изпълнение - това твърдят аржентинските медии след първите му две тренировки. Но е далеч от идеална кондиция и движение по корта.

"Коляното още ме мъчи, чувствам го при всяко по-рязко движение или спринт - призна бившият шампион от US Open. - Просто ще следим как ще се развиват нещата и ще трупам увереност и кондиционна подготовка. Нямам срокове, не си поставям такива. Знам, че мога пак да играя."

На 23 септември Делпо ще навърши 32 години, а в момента е №131 в ранглистата на ATP. Непримиримият аржентинец има 22 титли в тура, включително една от Големия шлем, както и два олимпийски медала (сребро и бронз).

Той вече се върна от такава ужасна травма през 2018-а, отново на същото коляно, но тогава с разкъсвания и във връзките.