Световната №1 в женския тенис Ига Швьонтек е в невероятна победна серия, като в неделя завоюва титлата от турнира в Рим след категорична победа на финала над Онс Жабур.

Полякинята постигна пет успеха в рамките на надпреварата без да загуби нито един сет, а преди това спечели и турнирите в Щутгарт, Маями, Индиън Уелс и Доха.

Швьонтек е в изумителна победна серия от 28 поредни мача, което е изключителна рядкост в женския тенис.

За последно Серина Уилямс постигна такава серия през далечната 2013 година, когато спечели 34 поредни мача.

Швьонтек спечели 42 от последните си 43 изиграни сета, като единственият загубен дойде срещу Людмила Самсонова на полуфиналите в Щутгарт. Серият започна на Индиън Уелс.

 

Ако Швьонтек триумфира в предстоящия "Ролан Гарос", в който е голямата фаворитка, ще подобри рекорд от 35 поредни на Винъс Уилямс, който дойде през 2000 година.

20-годишната Ига продължава да проявява завидна скромност, въпреки големите си успехи.

"Просто преди мач не мисля, че мога да загубя. Не мисля за загубите. Вярвам, че само небето ми е граница и мога да стигам още по-далеч. С тази настройка съм и гледам да не губя излишно енергия с такива мисли. Много съм горда от себе си.

Ключът на "Ролан Гарос" ще е същият. В такива турнири напрежението е огромно, но се надявам да не ме достигне. Опитвам се да приема факта, че победната серия един ден ще свърши, защото е трудно да вършиш същата работа ментално и физически всяка седмица. Ще се опитам да се отнеса към "Ролан Гарос" като с всеки друг турнир и ще се наслаждавам, защото има ден почивка между мачовете", заяви полякинята.

Новият доминатор в женския тенис заяви, че в свободното си време обича да реди Лего и да чете образователни книги. Освен това гледа сериала "Момичетата Гилмор".