Безспорно най-скандалният играч в съвременния тенис - Ник Кирьос, отново си намери с кой да се скара в социалните мрежи.

Този път в обект на нападките на австралиеца се превърна шведската звезда от миналото Матс Виландер, който в последнтие години се изявява като анализатор на турнирите от Големия шлем.

След категоричната загуба на Анди Мъри от Стан Вавринка в първия кръг на "Ролан Гарос", Виландер не спести критики към британеца. Той изрази мнение, че Мъри трябва да забрави кой е бил, а да се съсредоточи върху това кой е в момента и когато е в такава ужасна форма, да не взима свободните места в турнира на някой млад състезател.

Този коментар на Виландер изобщо не се хареса на Ник Кирьос, който никога не е крил симпатиите си към Мъри. Всъщност британецът е сред много малкото тенисисти, които всъщност Кирьос харесва.

"Тъкмо прочетох какво е казал Виландер относно Мъри ... млъкни Матс, на никой не му пука.

Мъз, знай че колко и дълго да останеш, ние всички ще се наслаждаваме на твоя тенис. Също така, аз никога не съм гледал точка на Матс Виландер", написа австралиецът.

Кирьос бе един от основните противници на подновяването на АТР тура, като предпочете на пропусне US Оpen и провеждащия се в момента "Ролан Гарос".

Австралиецът си остана у дома, като ще чака Откритото първенство в родината си през януари.

През цялото това време, той изкъсо след случващото се в тениса като не пропуска да се заяжда с колегите си непрестанно. В случая бе ред на легендата Виландер.