Тотално обърканата програма на "Уимбълдън" след три дни на дъжд, слънце, протести, пак дъжд... и още дъжд, изкарва на корта днес отново Григор Димитров и Виктория Томова.

По правило на турнирите от Шлема играчите имат по ден почивка между мачовете, но не така са нещата тази седмица в Лондон. Срещата на Гришо от първи кръг с японеца Шо Шимабукуро бе отложена изцяло във вторник и два пъти спирана в сряда, преди първата ни ракета да пробие до втори кръг. А мачът на Вики Томова с Бернарда Пера (САЩ) спря във вторник, доигра се късно в сряда, за да победи българката.

И така - след няколко часа почивка, пак на корта днес.

Томова ще играе на Корт 12 срещу британката Кати Боултър, която влезе в основната схема с уайлд кард. Все пак тя е с по-висок ранкинг от първата ни ракета - №89, докато Виктория е №99.

Срещата е трета в програмата, която трябва да започне в 13 ч наше време с друг женски мач: Каролина Мухова - Юле Ниймайер. Следва доиграването на италианското дерби Матео Беретини - Лоренцо Сонего при мъжете, което бе прекратено за втори път в сряда при 6:7, 6:3, 7:6, 1:1. Вероятно мачът на българката ще стартира не преди 17 часа, въпреки че при времето в Лондон това е рискована прогноза.

Григор ще почака дори повече. На Корт 8 програмата стартира със срещата Томас Ечевери - Стан Вавринка. Следва доиграването на Виктория Голубич - Ана-Каролина Шмиедлова (6:3, 0:0) от сряда, а после започва мачът на Лейла Фернандес и Каролин Гарсия, един от най-очакваните на деня.

Едва след това е време за сблъсъка Димитров - Иля Ивашка.

Съперникът на първата ни ракета е №102 в ранглистата, доста по-назад от Гришо, който е №24. Но беларусинът играе силно срещу нашата звезда, като спечели последните им две срещи, включително в София през септември миналата година.

Още интересни мачове в програмата за днес:

Централен корт, начало 15:30 ч

Лиъм Броуди - Каспер Рууд

следван от Ализе Корне - Елена Рибакина (шампионка)

следван от Анди Мъри - Стефанос Циципас.