Новак Джокович предизвика пореден скандал, този път с политически оттенък.

Това се случи минути след победата му от първия кръг на "Ролан Гарос", в който Ноле победи етническия сърбин, но състезаващ се за САЩ Александър Ковачевич.

След традиционното си интервю, при напускането на корта Ноле трябваше да изпълни пореден ритуал на победителя, а именно да напише нещо с маркер на очакващата го камера.

Традиция, при коят най-често играчите се подписват, а в други случаи отправя послание към своите фенове или любимите си хора.

Новак Джокович обаче предпочете политическо послание, а то гласеше: "Косово е сърцето на Сърбия, спрете насилието".

Написаното бе на кирилица, заради което първоначално не предизвика реакция, докато социалните мрежи в родината му не пламнаха от споделяне на надписа.

Съответно реакцията на етническите албанци от Косово, а и тези живеещи и работещи из цяла Европа бе мигновена, със споделяне на гневни постове по темата в този деликатен между двете държави момент.

В последните седмици отношенията между Сърбия и Косово са изключитлено обтегнати, а безспорно най-големия посланик на сърбите в лицето на Новак Джокович, избра да отправи послание от сцената на "Ролан Гарос".

Някои негови фенове побързаха да го защитят, че в написаното няма нищо политическо, а само призив за мир, но не е изключен вариантът, при който Ноле може да бъде наказан от организаторите за този надпис.