Новак Джокович е на 35-ия си финал в Големия шлем, с което вече е №1 в историята по този показател. Сърбинът ще играе в неделя за 24-ата си титла в Шлема, когато в последния мач преди трофея на "Уимбълдън" препятствието се казва Карлос Алкарас.

Невероятният Ноле, който просто отказва да се даде на младите и им изнася лекция след лекция по кортовете - и по майсторство, и по упоритост, и по психическа издръжливост, се закани преди финала:

"Не смятам да се отказвам скоро. Чувствам се на 26, нищо, че съм на 36.

Тенисът - този прекрасен спорт, ми даде толкова много.

Аз съм задължен да му отвърна със същото и да дам всичко, което имам и мога. И затова планирам да играя още доста години."

Джокович бе изпратен с аплодисменти от публиката на Централния корт в петък, след като победи Яник Синер и си осигури място на финала.

Но и този мач не мина без традиционните закачки със съдия и фенове, както и култови реакции от сърбина.

В един момент арбитърът присъди точка за Синер, след като Новак извика силно на свой удар, но сякаш викът дойде късно и точно, преди Яник да отиграе топката. "Hindrance", обяви реферът и даде точката на италианеца. А това означава - намеса, която нарушава правилата.

Джокович гневно тръгна към съдията и го попита: "Какво правиш, човече?" Като обясни, че това е ехото от покрива, което е удължило вика му. Има правило, което гласи, че играчът не може да вика, когато топката вече е в полето на съперника и той предстои да я отиграе.

Така се пречи на човека от другата страна.

В друга ситуация един особено дразнещ зрител, който освиркваше няколко пъти сърбина, се обади при негово изпълнение на сервис.

Ноле се сдържа, даже го аплодира иронично, сочейки към човека, за да го видят всички.

А минута по-късно, след като спечели точка, асът от Белград направи комични мимики към същия фен, като имитираше бърсане на сълзи.

Което предизвика бурен смях и аплаузи от трибуните.

В социалните мрежи стана хит и ситуация, в която камерите уловиха Ноле да ругае цветисто на сръбски, но не гръмко, а сякаш повече на себе си.

"За тези от вас, които не знаят езика ни, Ноле обяснява в момента, че благодари за прекрасната атмосфера и няма търпение да дойде пак догодина на "Уимбълдън", написа иронично сръбски потребител на Туитър, публикувайки видеото от ситуацията.