Новак Джокович коментира пред медиите заформилото се напрежение между него, Роджър Федерер и Рафаел Надал в последните седмици.

Двамата най-големи на съвременната игра не се съгласиха с освобождаването на вече бившия изпълнителен директор на ATP Крис Кермоуд.

Последният напусна поста си под натиска на Съвета на играчите, който е оглавяван от Джокович. Федерер и Надал се оплакаха, че мнението им не бе поискано и призоваха за по-сериозен диалог при вземането на такива политически решения.

Ноле е категоричен, че е нормално да има различия в мненията и че е трудно най-големите в тениса да са приятели.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Не съм видял разлика в отношенията между нас. Хората обичат да подклаждат напрежение в нашите отношения, но аз се разбирам с двамата и винаги сме се уважавали. Съперници сме на корта и за това е трудно да сме приятели.

Трябва да влезем в открит диалог, тъй като всеки има различно мнение. Живеем в демократично общество и трябва да сме част от такова. В Съвета на играчите вратите са отворени за двамата, както и всеки друг, който иска да се присъедини към политическите дебати.

В диалога се създава сътрудничество между играчите. Федерер и Надал са икони на този спорт от много години и тяхното мнение е изключително важно. Ако искат да са част от диагола, това е нещо хубаво", споделя световният №1.

В заключение сърбинът заяви, че няма конкренти очаквания за представянето си на Мастърса: "Не очаквам нищо, а просто работя върху най-добрата си версия. Търся връщане на формата от Australian Open. Ако я постигна, имам шанс да стигна далеч в турнира".

Ноле се представи разочароващо на предишния Мастърс в Индиън Уелс, където загуби от Филип Колшрайбер.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos