В продължение на няколко месеца Новак Джокович бе сред най-големите скептици за провеждането на US Open, като дори призоваваше свои колеги да откажат участието си.

11 дни преди старта на тунира обаче Ноле е в Ню Йорк, като се подготвя да грабне титлата в отсътвието на шампиона Рафа Надал.

Сърбинът не скри, че дълго време е обмислял дали изобщо да пътува до Ню Йорк, но в крайна сметка страстта към тениса и желанието му да играе са се оказали решаващи.

"Бях много близо до отказване от пътуването до САЩ. Неяснотите бяха страшно много. Все още ги има, но пък много искам да играя.

Това ме доведе тук, желанието за игра. Не се страхувам за здравето си. Ако се страхувах, вероятно изобщо нямаше да съм тук в момента.

Аз съм предпазлив и отговорен, спазвам всички правила, които властите и организаторите а наложили.

Все пак не искам да звуча арогантно, но създаденият "мехур" за играчите е доста подтискащ. Знам, че организаторите правят всичко, за да ни предпазят, но да стоиш цял ден затворен в стая е доста трудно и подтискащо".

Ноле коментира и темата с ваксините, след като твърдо се обяви против задължителното ваксиниране на спортистите.

"Бих искал да уточня, че световните медии са извадили думите ми от контекста, твърдейки, че съм против всички видове ваксини. Проблемът ми с ваксините е само ако някой ме принуждава да сложа нещо в тялото си. Не искам това да се случва. Смятам го за неприемливо.

Не съм против ваксинирането като цяло, защото кой съм аз да говоря за ваксини, когато има множество медицински експерти, които са спасили безброй животи благодарение на тях? Сигурен съм, че има ваксини с незначителни странични ефекти, които помагат на хората и са попречили на разпространението на много инфекциозни болести. Но не виждам как можем да решим проблема по този начин след като, доколкото знам, този вирус непрестанно мутира и се изменя", сподели Ноле пред "New York Times".