Новак Джокович за пореден път демонстрира страхотно джентълменско поведение и се изказа доста ласкаво за противник.

Този път това бе великият Роджър Федерер, който го победи с 6:4, 6:3, слагайки край на участието му на финалния Мастърс в Лондон.

"Това, което прави е феноменално. Той е модел на подражание дори за мен".

Джокович също така коментира и проблемите с лакътя си, които видимо го тормозеха през целия мача.

"Надявам се, че това не е нещо, което да ми попречи да играя в Мадрид. Болката беше доста остра, но успях да доиграя мача. Ако беше нещо наистина сериозно, мисля, че нямаше да мога да държа ракетата. Така че това вероятно беше просто странно, бързо движение, което направих. По-късно не усещах проблем. Надявам се да няма нищо сериозно, в момента се чувствам добре физически.

Разбира се, резервоарът с гориво не е пълен догоре както в началото на сезона, но аз съм мотивиран да се присъединя към момчетата и да играя там, защото не съм участвал в "Дейвис Къп" от известно време. Така че чакам турнира с нетърпение. Всички момчета в отбора са ми скъпи приятели и нямам търпение да почувствам отборния дух. Форматът е различен и би трябвало да е вълнуващо".

Освен, че му коства участие в полуфиналите на финалния Мастърс, загубата означава, че Джокович няма да завърши годината като №1 в световния тенис.