Новак Джокович даде много откровена и интересна пресконференция след загубата си на ATP финалите от Яник Синер в драматична трисетова битка.

Поражението за сърбина бе първо от "Уимбълдън" насам" и той ще трябва да се потруди за евентуално класиране в полуфиналите, като вероятно ще се нуждае от победа в последния си мач от груповата фаза.

Световният №1 похвали играта на италианеца и каза, че победата му е заслужена, но без да омаловажава своите действия в двубоя.

"За последно играхме на полуфиналите на "Уимбълдън" и тогава го победих в три сета, но мачът беше оспорван. Той тогава игра толкова добре, колкото и днес. Днес може би сервираше по-добре, но мисля, че главната разлика дойде от важните точки, защото той бе по-смел.

Може би не заслужавах да спечеля, защото във важните точки не бях достатъчно агресивен и решителен. Дадох му възможност да контролира точките. Остава ми само да го поздравя, защото изигра фантастичен мач. В много от моментите игра най-добрия си тенис и заслужаваше да спечели.

В този тип мачове ако не се възползват от възможностите си, опонентът ще спечели. Трябва да бъда по-решителен в някои моменти, а днес не бях. Но е нормално, мачове се печелят и губят. Не смятам, че съм направил много грешни неща. Той просто беше по-смел и уверен, когато бе нужно. Направи страхотни точки и изигра точните удари. Свалям му шапка.

Нормално е младите играчи да са мотивирани срещу мен. Усещам това срещу всеки играч навсякъде по света. Това е абсолютно нормално, както и да губя такива мачове. Важното е да показвам, че мога да се боря. Върнах се след сет пасив, но загубих в третия. Играх в много трудни условия и съм горд с битката, която предложих. Просто не беше достатъчно", каза Ноле.