Новак Джокович за пореден път потвърди позицията си, че няма да се ваксинира, дори това да продължи да му коства участия в турнири и места в световната ранглиста.

Сега на хоризонта са турнирите отвъд океана, които ще завършат с US Open от 29 август до 5 септевмри.

По всяка вероятност за Ноле американските турнири, включитлено и последната надпревара от Шлема за сезона ще останат мираж заради ваксинационния му статус, но това сякаш не притеснява особено сърбина.

Този път драма със сигурност няма да има, защото той няма да тръгне за турнира, каквато бе ситуацията в Австралия в началото на годината, а смият сърбин призна, че това няма да е краят на света.

"Случилото се в Австралия беше много неприятно. Именно заради това няма да замина за САЩ, освен ако не получа изрично позволение от властите и организаторите.

Хората си мислят, че съм опитал да заобиколя законите на Австралия, но това не е вярно.

Провелото се дело доказа, че моите твърдения са истина. Никога не бих опитал да пътувам за място, където имам забрана. Обичам Австралия, защото най-големите ми успехи в Шлема са именно там, като се надявам през януари отново да бъде в Мелбърн.

Това важи и за US Open. Искам да играя там, но вероятно няма да се случи. Аз съм заявил своето становище относно ваксините и то не се е променяло.

Всеки трябва да решава какво е най-добре за него. Очаквам всеки да уважи моето мнение. Ако властите в САЩ ми позволят да вляза, ще участвам. Ако не отида на US Open, то няма да настъпи краят на света, вярвайте ми", заяви Джокович.