Една от най-горещите теми в света на тениса през последните дни е поставянето на Рафаел Надал под №3 в схемата на предстоящия "Уимбълдън".

Матадора губи второто си място от световната ранглиста спрямо Роджър Федерер заради специфичните правила, които са валидни само за турнира от Големия шлем на Острова.

Те сочат, че най-важно е представянето на конкретната настилка, а не това през цялата година, както е на всички останали турнири.

Така Рафа ще е под №3, което на теория ще му донесе среща с по-тежки съперници до евентуално достигане до финала.

Колегата му Новак Джокович е съгласен, че подобен ход на организаторите е изненадващ и отнема значението на успехите на световния №2 през годината.

"Трябва да уважаваме правилата, но е изненадващо, че организаторите отнемат второто място на Надал. Роджър е най-великият тенисист в историята и е печелил най-много пъти "Уимбълдън". Ако някой го заслужава, то това е той, но в същото време отнемат на Надал заслуженото второ място през годината. Това е изненадващо", смята Новак.

Във вчерашният ден самият Надал се оплака, че ако ще се прилага такъв критерий , той не трябва да е валиден само за един турнир през сезона.