Световният №1 Даниил Медведев претърпя второ разочарование само в рамките на седмица.

Руснакът отново загуби финал на трева, този път на турнира от категория АТР 500 в Хале, където бе победен от Хуберт Хуркач с 1:6, 4:6.

Така след надпреварата в Хертогенбош, където шокиращо бе победен от световния №250 във финалния мач, Медведев трябваше да преживее още едно разочарование в мач за титлата.

Медведев, който няма да участва на "Уимбълдън" заради наложената забрана за атлети от Русия и Беларус, определено не показа блестяща форма в сезона на трева, който него приключи днес. Видео вижте тук.

Опонентът му Хуберт Хуркач, който е №12 в световната ранглиста бе доста по-добрият тенисист на корта, а още първият сет, който бе спечелен категорично с 6:1 от поляка, извади на показ проблемите на Медведев.

Хуркач дори поведе с 5:0 и имаше опасения, че световният №1 ще отнесе "геврек", но Медведев се спаси поне от това унижение. Вторият сет пък започна с ранен пробив за Хуркач, който набързо поведе с 2;0, а впоследствие затвори сета с 6:4, за да вдигне титлата от турнира.

Мачът бе белязан от запомнящ се момент, когато по пример от "Ролан Гарос', когато момиче се завърза за мрежата на корта, сега това опита да направи мъж, който обаче охраната бързо спря.

Снимка: Getty images