Скандал назрява около Откритото първенство на Австралия, което така или иначе вече претърпя големи промени и се наложи да направи сериозни компромиси, за да го има.

Първият турнир за годината от Големия шлем бе изместен с близо 3 седмици и ще започне на 8 февруари, като преди това всеки участник ще бъде карантиниран за 14 дни при пристигането си в Австралия, а после ще има 7 дни за подготовка.

Оказва се, че един от двата големи хотела, които са подготвени да служат като "антиковид балон" за карантиниране на тенисистите, изобщо не е давал съгласието си за това. Собствениците на "Westin Melbourne" официално обявиха, че имат притеснения за здравето на служителите си и сигурността на хотела си. Те ще посегнат към съдебни действия, ако им бъде наложено да приемат тенисистите за карантина.

Изглежда има някакъв сериозен проблем в комуникацията, тъй като става дума за етажи от хотела, които са собственост на отделни частни лица. Те вероятно са дали съгласие техните апартаменти да бъдат използвани, но без да получат такова от притежателите на хотела.

Организаторите на Australian Open реагираха с изненада и чакат до часове някаква официална позиция, за да търсят друго решение на въпрос, който смятаха за уреден.