Новак Джокович отново бе обект на критики заради организирания от него турнир "Adria Tour".

Този път различни организации и хора свързани с тениса разкритикуваха Ноле, че по време на футболния шоу мач между тенис звезди и популярни сърби, не е спазена социалната дистанция.

В Европа всеки футболен двубой се провежда при строги противоепидемични правила, които липсваха в мача на Ноле и приятели.

Между зрителите на трибуните нямаше никаква дистанция, докато всички участници в мача се здрависваха и прегръшаха, напомняйки за двубой отпреди периода на епидемията.

Новак Джокович обаче побърза да отговори на критиците, заявявайки, че нито една разпоредба на сръбското правителство не е нарушена.

"Обстоятелствата и мерките тук са много различни в сравнение с други страни по отношение на пандемията. Загубихме много животи в Сърбия и това е ужасно, но животът продължава и ние като атлети нямаме търпение да започнем отново да играем тенис.

Някои могат да ме разкритикуват за провеждането на този турнир, но действаме по препоръки на сръбското правителство", каза той

Най-упорит в критиките си бе тенис анализаторът Ник Макарвъл, който не разбираше как играчите се страхуват от участие на US Open в Ню Йорк, но в същото време се прегръщат без никакви опасения в Белград.

"Щом сръбските власти са преценили, че е безопасно да се играе тенис пред зрители, това е тяхно решение. Но е доста учудващо, че тенисисти, пристигащи от различни страни, се прегръщат и не спазват социална дистанция, докато говорят за страховете си от участие в Ню Йорк", каза той.

Бен Ротънбърг пък заяви: "Докато гледам прегръдките и липсата на социална дистанция на Адриа Тур, направо забравям причината изобщо да съществува такъв турнир. Надявам се всичко да мине много добре, но тези гледки толкова скоро доста ме притесняват"