Новак Джокович ще дойде в България за турнира Sofia Open и ще се срещне с наши деца, за да ги тренира.

Това съобщи министърът на спорта Красен Кралев, който повиши тон при въпрос за присъствието на Григор Димитров, зададен му в "Тази Сутрин" по bTV.

Припомняме, че най-добрият български тенисист заяви, че не е длъжен да участва на този частен турнир и призова българската федерация да прави повече надпревари от сериите Фючърс и Чалънджърс.

"Въобще не приемам тези думи на Григор като критика, тъй като е имало много Фючърси преди това, а той не е играл в тях. Да не изместваме темата.

В България има един прекрасен АТП турнир, който тази година ще е най-силен. Вместо да се радваме на този турнир, да коментираме, че България имала нужда от Фючърси, е несериозно.

Казал съм му на Григор, че винаги е поканен. От топ 20 в света, има 6 тенисисти, които ще дойдат в София. Нивото се вдига и българските зрители ще гледат тенис от високо ниво. Ние не правим турнира за един човек.

Турнирът е достатъчно силен и ще дойдат големи имена. Имаме и една уайлд кард, която ще дадем на отпаднал от "Австралия опън". Джокович ще бъде специален гост, ще се срещне с наши деца и широката общественост", заяви Кралев на висок тон.

Общо 6 души в топ 30 на световната ранглиста ще дойдат да играят в София, като четирима от тях са пред Григор в класирането. Освен това ще гледаме и трикратния шампион в Шлема Стан Вавринка.

Надпреварата започва на 4 февруари, а неин изпълнителен директор е чичото на Новак - Горан Джокович. Имаме уверение, че сръбската суперзвезда има запазен "уайлдкард", ако реши да участва на турнира. Такъв ще има и за друга звезда, която отпадне рано на Australian Open.