Фондацията на Новак Джокович не спира да помага на бедните региони и малките населени места в родината му Сърбия.

Чрез финансиране набрано от световния №1 и неговия екип, в западната ни съседка вече бе построена 48-а нова и модерна детска градина.

Сърбинът се похвали със стореното от фондацията му чрез социалните мрежи, като заяви, че изобщо не смята да спира да помага на сънародниците си.

Всички тези 48 детски градини са построени в малки населени места и бедни региони, където до този момент не е имало необходимата инфраструктура.

Припомняме, че преди да се заеме с детските градини, Ноле строеше тенис кортове, футболни и баскетболни игрища в малките населени места из Сърбия.

"В това село живеят 1300 души, а в детската градина ще има 75 деца. Когато започнахме изграждането имаше само 25 деца в селото, но много хора видяха условията и качестовто на нашия проект и се завърнаха в селото. Сега сме обещали да открием и училище в селото", сподели съпругата на Новак - Йелена, която се занимава доста повече с фондацията заради постоянните професионални ангажиментни на Ноле.

В същото време тенис феновете очакват завръщането на Джокович на корта за първи път след загубения финал на US Open.

Световният №1 е заявил участие на Мастърса в Париж, финалите на АТР в Торино, както и на финалите за Купа Дейвис.

Все още остава доста неясно участието му на Australian Open в началото на новия сезон, защото организаторите бяха категорични, че само ваксинирани играчи ще бъдат допускани до участие.