Заветната бройка титли в Шлема, която Новак Джокович ще гони е 30, сигурен е бившият треньор на Сърбия за Купа "Дейвис" - Богдан Обрадович.

Ден след четвъртия пореден и общо седми триумф на Ноле на "свещената трева" на "Уимбълдън", сръбският треньор бе потърсен от "BBC".

Джокович завоюва 21-ата си титла от Шлема с напълно заслужена победа над Ник Кирьос във финала, в една доста тежка за него година, която започна със забраната от австралийските власти за участие на Откритото първенство на страната.

"За първи път срещнах Новак, когато той беше на 9. Когато стана на 13 започнахме да работим заедно и така в следващите 18 години. Това е доста дълъг период.

Всеки път ми го е споделял и аз знам неговата идея. Той иска да достигне до цифрата 30, три и нула. Това е неговото голямо желание.

Именно заради това очаквам той да играе тенис в следващите пет годони. В този период ще има поне 20 шанса да достигне мечтаната цифра, която е 30 титли от Големия шлем.

За Новак няма абсолютно никакво значение дали ще е №1 или №7 в настоящата ранглиста. В неговата глава всичко е "Уимбълдън", титли от Шлема и целта да бъде най-велик в историята", сподели дългогодишният му треньор.

Към момента Джокович изостава с една титла от Рафаел Надал в преследването за най-много трофеи от Шлема, а ако правилата не се променят в следващите два месеца, то сърбинът ще бъде принуден да пропусне US Open заради категоричния си отказ да се ваксинира.

Заради тежката си година вчера той бе изключително емоционален след края на мача, а спечелената седма титла от "Уимбълдън" посвети на своята съпруга, с която празнуваха осмата годишнина от сватбата.