Добра новина от Франция ще е музика за ушите на всеки спортен фен. "Ролан Гарос" ще е с публика още през тази година, въпреки че до преди няколко седмици не бе ясно дори дали турнирът ще го има.

Надпреварата в Париж ще започне на 27 септември, като на нея ще бъдат допускани до 60 процента от феновете, които капацитетите на отделните стадиони в комплекса позволяват.

На централните кортове, където и пространствата са по-големи, ще има най-много зрители през съответните разстояния при мерки за справяне със заразата.

Бернар Гуидичели, президентът на френската тенис федерация, внесе днес малко яснота по темата.

"Това е разумно решение към настоящата ситуация - обясни той. - Ще пуснем определен брой билети, а ако положението в страната през септември позволява, може да продадем и още места. Ако пък тръгнем в обратната посока, ще отменяме билетите и няма да допускаме публика.

Най-много по четирима души могат да седят заедно на трибуните, около тях трябва да има поне по 2 празни места, разстояние около метър.

Надяваме се поне по 20 000 фенове на ден да влизат в комплекса, спазвайки мерките. И да гледат тенис, давайки живот на този велик турнир.

На финала би трябвало да има малко над 10 000 зрители, което би било страхотно и за играчите, и за спорта ни като цяло."